Bröllopsblommor: hur man väljer blommor och dekorationer för bröllopet

person holding bouquet of flower

Att välja den perfekta buketten till din speciella dag kan vara en svår uppgift. Du vill vara säker på att blommorna du väljer kommer att ge skönhet och elegans till ditt bröllop. Det är trots allt en av de viktigaste dagarna i ditt liv! Den perfekta buketten ska vara en återspegling av er som par. Här är några tips om hur du väljer bröllopsblommor och dekorationer som kommer att ge en touch av magi och romantik till din stora dag.

Färgschema och säsongsbetonade överväganden

Färgerna du väljer till din bröllopsbukett bör matcha eller samordnas med färgerna på din brudklänning, brudtärnornas klänningar och andra dekorationer i lokalen. Om du inte har en exakt färgpalett i åtanke kan du överväga att låta dig inspireras av säsongsbetonade färger som vitt och grönt för våren, pastellfärger för sommaren, orange och gult för hösten eller isblått och vitt för vintern. Detta kommer att hjälpa dig att skapa ett sammanhängande utseende som återspeglar den säsong som du gifter dig under.

Budget och typ av blommor

Blommor kan vara dyra, men det finns sätt att spara pengar utan att offra kvalitet eller stil. Överväg att använda siden- eller pappersblommor istället för färska; dessa är mycket mer budgetvänliga alternativ som fortfarande ser vackra ut när de arrangeras på rätt sätt. Om du bestämmer dig för färska blommor, undersök vilka blommor som är i säsong under din bröllopsmånad – dessa kan ofta kosta mindre än sorter som inte är i säsong. Glöm inte att räkna in extrakostnader som leveransavgifter eller hyresavgifter om du hyr vaser/behållare från en florist.
Tänk också på hur många olika sorters blommor du vill ha i din bukett – att ha flera olika sorter ger mer struktur men ökar också kostnaderna, så se till att detta passar in i din budget innan du bestämmer dig för alltför många olika typer av blommor.

Design och stil

När du bestämmer dig för designelement som storlek och form, tänk på vilken typ av uttalande du vill göra med din bukett – vill du ha något stort och lyxigt eller något litet och fint? Föredrar du strukturerade arrangemang eller stilar med vilda blommor? Det är viktigt att välja något som speglar både din och din partners personlighet så ta dig tid att titta på bilder på nätet eller besök en florist tillsammans om möjligt så att båda parter känner sig delaktiga i att fatta beslut om sin speciella dag.

Det är bara naturligt att du vill att allt ska vara perfekt! När du väljer blommor för detta speciella tillfälle, håll det enkelt genom att fokusera på färgscheman, budgetar, blomstertyp, design och stilar som speglar vilka ni är som par. Med noggrann planering och övervägande i förväg kan det vara lättare än väntat att hitta rätt buketter – plus att de ger en extra touch av romantik till varje ceremoni!