Bröllopsetikett: vett och etikett och regler för bröllop

groom and bride standing on a cliff

Det är mycket arbete att planera ett bröllop, och det är mer än att bara välja ut den perfekta klänningen och hitta en plats. En av de viktigaste sakerna att tänka på när du planerar ditt bröllop är den etikett som är förknippad med bröllop. Genom att känna till korrekt bröllopsetikett kan du se till att din stora dag går smidigt. Här är en översikt över de viktigaste reglerna för bröllopsetikett som alla nyförlovade par bör känna till.

RSVPs

En viktig del av bröllopsetikett är att se till att du svarar snabbt på svarsbekräftelser. Så snart du får en inbjudan ska du notera datumet för återbud och se till att du svarar i tid. Om du inte kan delta, kom ihåg att meddela paret så snart som möjligt så att de kan planera därefter.

Gåvor

Det är vanligt att gästerna tar med sig gåvor till brudparet på deras speciella dag. Om du är i behov av presentidéer kan du titta på parets register eller smekmånadsfond. Det är inte obligatoriskt att ge gåvor, men det är uppskattat och en fin gest för att du deltar i deras speciella dag!

Klädkod

De flesta par kommer att inkludera någon form av klädkod på sina inbjudningar, så det är viktigt att uppmärksamma denna detalj noggrant när du bestämmer vilken klädsel du ska ha på dig. Den vanligaste typen av klädkod är ”mörk kostym”, vilket vanligtvis innebär att männen ska bära kostym med slips, medan kvinnorna ska bära golvlånga klänningar eller halvformella klänningar i mörka färger som svart, marinblått eller grått. Om det inte finns någon indikation när det gäller klädkod är smart casual klädsel lämplig för både män och kvinnor.

Slutsats

Om du följer dessa enkla riktlinjer kommer du att se till att din speciella dag går av stapeln utan problem! Kom ihåg att skicka RSVPs snabbt, var inte rädd för att ge en gåva om du känner dig rörd och respektera alltid parets önskemål när det gäller klädsel – och du kommer att vara redo att gå! Om du följer dessa grundläggande regler kan du garantera att ditt bröllop blir fullt av kärlek, glädje och fina minnen! Lycka till med planeringen!