Bröllopsgäster: hur man väljer och bjuder in gäster till bröllopet

photo of a man and woman newly wedding holding a balloons

Det kan vara en komplicerad process att ta reda på vem som ska bjudas in till ditt bröllop och vem som inte ska bjudas in. Det är viktigt att känna till etiken för att utfärda inbjudningar, liksom det bästa sättet att välja ut sina gäster. Här är några tips för att välja och bjuda in gäster som kommer att göra processen enklare.

Att göra en gästlista

Det första steget i processen är att göra en gästlista. Börja med att skriva ner namnen på alla gäster som du måste ha – detta skulle inkludera närmaste familjemedlemmar, nära vänner och medlemmar av brudparet. När du väl har dessa namn på papper är det dags att börja fundera på att lägga till extra familjemedlemmar eller medlemmar av den utökade familjen. Detta kan vara knepigt eftersom du inte vill att någon ska känna sig utelämnad samtidigt som du inte vill överbelasta din bröllopsfest. Se till att både du och din partner är på samma sida när det gäller att bestämma vilka utökade familjemedlemmar som ska läggas till och vilka som inte ska läggas till, så att ingen av sidorna av familjen tar illa upp.

Att göra en inbjudningslista

När du väl har gjort klart din gästlista är det dags att titta på vem som behöver inbjudningar och hur många inbjudningar du behöver skicka ut baserat på hur många personer som kommer att delta. De flesta par kommer att upptäcka att deras gästlista är större än deras inbjudningslista på grund av budget eller utrymmesbegränsningar. Om detta är fallet för er är det viktigt att bestämma vem som får prioritet när ni skickar ut inbjudningar. Om det till exempel kommer att vara barn närvarande, se till att de får en inbjudan även om det inte finns tillräckligt med plats för alla andra i deras familjeenhet. Överväg dessutom att skicka ut separata inbjudningar för vuxna respektive barn så att alla känner sig inkluderade men utan att överbelasta evenemanget med för många gäster som inte nödvändigtvis känner varandra särskilt väl eller bidrar till festligheterna i form av samtal eller dans!

Att skicka ut inbjudningar

Nu när du har skapat en inbjudningslista och bestämt vem som prioriteras när du skickar ut inbjudningar är det dags att faktiskt skicka dem! Om möjligt, försök att använda onlinetjänster eftersom dessa kan hjälpa till att spara pengar på portokostnader samtidigt som de ger en vacker presentation för dina gäster. Du kanske också vill överväga att skapa en digital inbjudan per hushåll i stället för att skicka flera fysiska kort om det är möjligt – det sparar både tid och pengar! Slutligen, dubbelkolla med alla mottagare innan du slutför listan och försäkra dig om att de har fått sin(a) inbjudan(er). På så sätt undviker du eventuella pinsamma stunder på själva bröllopet!

När det gäller att välja och bjuda in bröllopsgäster finns det flera viktiga steg för att se till att allt går smidigt på er stora dag! Genom att göra en gästlista säkerställer du att ingen viktig person utelämnas från att delta, samtidigt som det hjälper dig att hålla reda på hur många personer som ska bjudas in totalt sett; genom att göra en inbjudningslista kan du prioritera vilka som ska bjudas in på grund av budget- eller utrymmesbegränsningar; och slutligen genom att skicka ut inbjudningar på olika sätt kan du se till att alla mottagare får sin inbjudan i rätt tid samtidigt som du sparar pengar på portokostnader i förekommande fall! Med dessa tips i åtanke bör planeringen av din gästlista för bröllopet nu verka mycket mindre skrämmande än tidigare!