Bröllopsmusik: hur man väljer musik för ceremonin och festen

selective focus silhouette photography of man playing red-lighted DJ terminal

rån ceremonin till mottagningen är bröllopsmusik en integrerad del av varje speciell dag. Att välja vilka låtar och melodier som ska spelas kan vara en skrämmande uppgift, men med lite forskning och planering går det att göra! Låt oss gå igenom hur du väljer musik till din bröllopsceremoni och fest.

Välj musik till ceremonin: Hur du väljer musik till din ceremoni?

När du ska välja musik till din ceremoni börjar du med att bestämma om du vill ha instrumentala eller vokala stycken. Instrumentala stycken tenderar att ha en mer traditionell känsla och fungerar bra när gästerna kommer in i ceremonirummet, under nyckelmoment som utbytet av löften eller under recessionalen. Om du bestämmer dig för sångstycken ska du se till att de framförs live, eftersom det ger en vacker touch till din speciella dag. Det är också viktigt att tänka på vilken musikgenre ni vill ha för att spegla er stil och era personligheter.

När ni väl har valt några låtar ska ni fundera på vem som ska framföra dem. Finns det några familjemedlemmar eller vänner som skulle vara villiga? Eller behöver ni anlita professionella musiker? Om så är fallet, glöm inte att räkna in deras kostnader i din budget! Dessutom kan det vara bra att skapa en spellista som innehåller alla era måste-låtar så att alla inblandade vet exakt vad som måste spelas under hela ceremonin.

Att välja musik för festen

För de flesta par är det nödvändigt att ha musik på bröllopsmottagningen för att alla som deltar ska ha roligt! För att komma igång med att välja musik till den stora kvällen, ta lite tid i förväg tillsammans med din partner och gör en lista över alla era favoritlåtar – inklusive långsamma danser och snabba danser – och bestäm dig för vilken typ av musik som bäst matchar den atmosfär ni vill ha på er mottagning. Tänk på andra faktorer som hur lång tid varje låt pågår (du vill inte ha några korta övergångar mellan låtarna) och om det är lämpligt för alla åldrar som är närvarande (ingen vill att mormor ska bli förolämpad). När du väl har valt ut några låtar som fungerar bra tillsammans (du vill inte ha drastiska ändringar i genren), kom fram till en ordning som fungerar bäst under hela kvällen. På så sätt kommer ingen att bli överraskad av plötsliga förändringar i låtvalet när det är dags för alla att gå ut på dansgolvet!

När man väljer bröllopsmusik måste man tänka noga på både ceremonin och mottagningen för att se till att båda blir speciella minnen i efterhand! Se till att planera i förväg genom att ta fram flera alternativ (för säkerhets skull!), fundera på vem som ska framföra dem (proffs eller familj/vänner?) och skapa en ordning/spellista med låtar (för att undvika överraskningar!). Följ dessa enkla tips och riktlinjer när du väljer musik och var säker på att båda delarna av din stora dag kommer att fyllas med fantastiska soundtracks!