17 vanliga misstag när man planerar bröllop

gold wedding band on white textile

Det är lätt att fastna i spänningen när man planerar ett bröllop och glömma några viktiga detaljer. Här är några vanliga misstag som par gör när de planerar sin stora dag:

1. De bokar inte tillräckligt med tid för hår och smink

Du kanske frestas att boka din hår- och makeup-artist för en kortare tid för att spara pengar, men det kan ge bakslag. Om du inte ger dig själv tillräckligt med tid för att göra dig redo kommer du att känna dig pressad och stressad på din bröllopsdag.

2. Glömma att packa viktiga saker

Det finns vissa saker som du behöver på din stora dag, från din bröllopsklänning till din ”something blue”. Se till att du packar dem i en på ett säkert ställe så att du inte behöver oroa dig för dem på dagen.

3. Att inte delegera uppgifter

Bröllopsplanering kan vara överväldigande, särskilt om du försöker göra allting själv. Delegera uppgifter till din familj och dina vänner för att ta bort en del av trycket från dig själv.

4. Inte kommunicera med din partner

Det är viktigt att kommunicera med din partner under hela bröllopsplaneringsprocessen. Om ni inte är på samma sida kommer det att leda till diskussioner och stress.

5. Att inte budgetera ordentligt

Bröllop kan vara dyrt, så det är viktigt att du budgeterar ordentligt från början. Ha en realistisk uppfattning om hur mycket du kan spendera och håll dig till den. Glöm inte att räkna eventuella dolda kostnader, t.ex. dricks.

6. Att inte ta hänsyn till väderförhållanden

Om du planerar ett bröllop utomhus ska du se till att du tar hänsyn till vädret. Om det kommer att bli varmt kan du tillhandahålla fläktar eller paraplyer för dina gäster. Om det kommer att bli kallt, ha filtar till hands.

7. Inte tillräckligt med tid för bilder

Du vill ta många bilder på din stora dag, så se till att du har tillräckligt med tid i ditt schema. Din fotograf behöver också tid för att ställa in gruppbilder och parporträtt.

8. Överse de små detaljerna

Det är lätt att fastna i den stora bilden och glömma de små detaljerna.

Men det är de små sakerna som kan göra stor skillnad på din bröllopsdag. Se till att du har tänkt på allt, från musiken till bordsdekorationerna.

9. Att inte ha en reservplan

Om du planerar ett bröllop utomhus ska du alltid ha en reservplan i händelse av dåligt väder. Ha en beredskapsplan för inomhuslokaler så att du inte behöver krångla till det i sista minuten.

10. Anlita oprofessionella leverantörer

När det gäller ditt bröllop vill du se till att du anlitar professionella leverantörer som gör ett bra jobb. Var inte rädd för att be om rekommendationer eller läsa recensioner på nätet innan du fattar ditt slutgiltiga beslut.

11. Att inte göra en tidslinje

Det är viktigt att ha en tidslinje för din bröllopsdag så att allt går smidigt. Se till att du har tillräckligt med tid för hår och smink, foton, ceremonin och mottagningen.

12. Glömma att mata dina leverantörer

Dina leverantörer kommer att arbeta hårt på din stora dag, så se till att du matar dem! Ha ett separat bord för dem på mottagningen eller ge dem snacks och drycker under hela dagen.

13. Inte tillräckligt med toaletter

Om du har ett stort bröllop ska du se till att det finns tillräckligt med toaletter för dina gäster. Ingen vill stå i kö för att gå på toaletten, så planera därefter.

14. Tidspress

Det är lätt att fastna i ögonblicket och tappa bort tidsuppfattningen. Men om du inte håller koll på tiden kan du riskera att missa något viktigt, som t.ex. att få i dig mat eller göra bilder med alla dina gäster.

15. Att inte tillräckligt med tid för ceremonin

Det är viktigt att planera din vigselceremoni och se till att den tar den tid den behöver. Dina gäster vill inte stå i en halvtimme innan ni ens börjar, så se till att du har lagt in tillräcklig tid för allt från inprocession till ringbyten.

16. Att inte skapa ett minne

Ditt bröllop är en stor händelse i ditt liv, och du kommer att vilja minnas den för resten av dina dagar. Se till att du har något att minnas det med, t.ex. fotoböcker och videor.

17. Att inte ta hand om dig själv

Slutligen är viktigt att ta hand om sig själv under hela bröllopsplaneringsprocessen. Du kommer att behöva orka med allt från budgetering till bokning av leverantörer, så se till att du äter bra och sover ordentligt. Du vill inte vara trött och stressad på din stora dag!

Följ dessa tips så kommer du att planera ett bröllop som går smidigt och utan problem!